Nu ook officieel: Microsoft verlaagt prijs Xbox 360 [UPDATE]

Xbox 360 Elite, Pro en Arcade

Wie deze website regelmatig leest, wist het al een tijdje, maar sinds 10 uur vanmorgen is het ook officieel: Microsoft verlaagt vanaf vrijdag 24 augustus de prijs van de Xbox 360 in Europa. De Xbox 360 Premium zal nog slechts 349 euro kosten, en de prijs van de Xbox 360 Core zakt tot 279 euro. Op dezelfde dag zal ook de Xbox 360 Elite worden gelanceerd voor 449 euro.

Update: Er werd ons gevraagd om bepaalde informatie uit deze update te schrappen, en aangezien we onze goede contacten graag willen behouden, hebben we dat dan ook gedaan. We vinden echter wel dat onze lezers het recht hebben om te weten dat dit postje werd aangepast. Verder zullen we over deze kwestie voorlopig niet meer communiceren.

15 Responses to “Nu ook officieel: Microsoft verlaagt prijs Xbox 360 [UPDATE]”

 1. Bert Says:

  ik vind het wel vreemd dat er niets over die naamswijzigingen staat in het europese persbericht dat ik ontvangen heb, misschien hebben ze daar eerder besloten dat apart aan te kondigen omdat het anders te ingewikkeld wordt voor sommigen?

 2. Sander Says:

  Ik vind dat er nog steeds veel verwarring is tussen de verschillende bundels etc. Ik zou dan toch nog maar ‘enkele’ weken wachten op de Xbox 360 Pro (begint een beetje te gelijken op wat Apple doet met de gewone MacBook en de MacBook Pro).

 3. Karsten Says:

  Bert -> er maakt geen enkele buitenlandse website melding van. hebben ze hun mond gisteren voorbijgepraat? hebben we een world exclusive? kickass!

  Sander -> vanaf eind oktober ofzo bestaan enkel nog de drie bundels hierboven, en vanaf dan zou er geen verwarring meer mogen zijn. elk van deze bundels kun je voortaan upgraden tot op Elite-hoogte, en toch heb je aan eender welke prijs meteen een console waarmee je meteen kunt beginnen spelen. i like this! de ‘Arcade’ is plots veel antrekkelijker dan de ‘Core’.

 4. Bert Says:

  ik heb het voor de zekerheid nog eens nagevraagd bij m’n Europese contacten, ik zal het straks wel horen of dat nog niet bekend mocht gemaakt worden ofzo, of wat nu net de deal is qua communicatie.

 5. Bert Says:

  btw, nog ook dit: die 5 arcade games, die staan wss dus op die mem card, maar dan staat dat ding al meteen vol, niet? (want 5x50MB = 250)

 6. Sander Says:

  Arcade is idd wel een verbetering tov de Core, maar ik denk dat als je geregeld demo’s enzo wil downloaden dat een harde schijf dan toch wel aan te raden is zeker? En dan krijg je ook nog eens een headset erbij…

 7. Karsten Says:

  uiteraard is een hd aan te raden (het is zelfs een must imo), maar wie puur wil gamen kan met de Arcade meteen aan de slag (bij de Core krijg je helemaal geen memory card, dus je moet meteen kosten doen gewoon al om te kunnen saven).

  Bert -> hangt ervan af welke games erop staan. Niet alle games zijn 50 MB groot. En zou je de games niet opnieuw gratis kunnen downloaden achteraf?

 8. Karsten Says:

  Microsoft heeft net de presentatie van gisteren nog eens doorgemaild, dus ik denk niet dat er een foutje in de communicatie zit ofzo …

 9. Tim Says:

  Zijn deze nieuwe concoles dan ook stiller en verbeterd qua uitvallen en opwarmen enzo ?

 10. Karsten Says:

  Daar wilde Microsoft niets over zeggen, maar ga er maar van uit dat dat het geval is. in Amerika beschikken alle nieuwe ‘HDMI-consoles’ over een tweede koelsysteem (waardoor ze veel betrouwbaarder zijn), en dat zal hier dus ook wel het geval zijn. Best dus gewoon even wachten op deze nieuwe modellen, en dan zit je waarschijnlijk goed.

 11. Matt Says:

  Hoe zit het met de chips? Zitten de verbeterde er al in?

  En idd, nu er een memory card bijzit is de Core wel opeens aantrekkelijk.

 12. Bert Says:

  over die chips weten ze niets bij MS Be, heb ik expliciet nog achter geinformeerd net. en da’s ook zwaar overrated anyway.

 13. Karsten Says:

  Matt -> dit zullen nog niet de 65nm processors zijn. het laatste wat ik daar over gehoord heb, is dat die pas ten vroegste over enkele maanden zullen worden geproduceerd, en waarschijnlijk zal ook niet worden aangekondigd wanneer die nieuwe chip in de console zal zitten …

 14. superaktieboy Says:

  ik weet niet hoor, het kan me ogen zijn maar op de plaatje (http://images.dailytech.com/nimage/5723_large_arcade1187607239.jpg) lijkt the Arcade gedaan door een beginner PhotoShop gebruiker, of nog erger! door een Paint gebruiker xD
  hmm.. en ook die xboxes zijn zo paint achtig!!
  bedriegen mijn ogen mij of wat?

  njah ik ga dit gwn niet geloven tot ze het officieel aankondigen 😛

 15. superaktieboy Says:

  damn verkeerde post xD