Sony: “de toekomst ligt in India”

Kratos in Bollywood

De toekomst van de videogame-industrie ligt in India. Dat is in elk geval hoe country manager Atindriya Bose van Sony Computer Entertainment erover denkt.

“The competence and the state of readiness of the Indian developers makes it imperative that India soon will emerge as a key development hub for many international games companies. There are already established players in the animation area. The country’s capability in the IT space today is unquestioned. There are gaming companies being set up to be able to combine these strengths and move into the space of game development.”

Sony is een van de eerste bedrijven die zich in de regio heeft vastgebeten. Het heeft al verschillende deals gesloten met Indiase studio’s voor de ontwikkeling van games voor de internationale en de sterk groeiende Indiase markt (denk bijvoorbeeld aan SingStar Bollywood, dat al verschenen is).

Allemaal goed en wel en jeej globalisering en zo. Maar op het moment dat Kratos na een brutale kill plots in een Bollywood-achtig gezang losbarst, stappen wij uit de game-industrie!

SCEE: ‘India will emerge as key development hub for international companies’ (Develop) – via Kotaku

2 Responses to “Sony: “de toekomst ligt in India””

  1. Denno Says:

    Lol, dat dacht iedereen, tot UbiSoft naar China kwam :p

    EA gaat ook naar China trouwens :p

  2. Karsten Says:

    azië in’t algemeen is hot (en goedkoop). maar de IT zit toch al een tijd vooral in India, en dus is het eigenlijk een logische dat ook de game-industrie ginder groot wordt.